Parhaat moottoripyörätapahtumat

Moottoripyöräilijöille ja muillekin lajin ystäville on tarjolla kosolti erilaisia tapahtumia, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Riippuen aina siitä, mikä kiinnostuksen kohde on, voi viikonloppuna suunnata esimerkiksi osakilpailuihin, harjoitusajoihin tai vaikkapa erilaisiin kokoontumisajoihin tai moottoripyörämessuihin.

Kokoontumisajot ja messut

Kokoontumisajot ovat suosittu tapahtuma, johon tietyn moottoripyörän lajityypin harrastajat kokoontuvat ympäri maailman. Kokoontumisajot ovat yleensä messu-tyyppinen tapahtuma, mutta sen ero messuihin on usein siinä, että kokoontumisajojen järjestäjänä toimivat alan harrastajat ja sponsorit, kun taas moottoripyörämessujen takana ovat usein pyörävalmistajat ja erilaiset sponsorit.

Suosittuja kokoontumisajoja ovat esimerkiksi Jyväskylän Rompepäivä, Kuopion MP-näyttely ja Bella Italia, joka on nimensä perusteella italialaisiin ajokkeihin erikoistunut tapahtuma.

Messutapahtumista voisi puolestaan mainita ainakin MP17 Moottoripyörämessut, jotka järjestetään seuraavan kerran 17. toukokuuta 2017. Messupaikka on Helsingin Messukeskuksessa, joten Pasilaan päin kannattaa tuolloin suunnata, mikäli moottoripyörämaailman uutuudet ovat sydäntä lähellä.

Mainitsemisen ansaitsee myös niin sanottu mopokorttilippu. Nimensä mukaisesti sen voi saada, jos omistaa mopokortin. Lippuun sisältyy ateria Hesburgerissa tai Pizza&Grill-ravintolassa. Jos olet aikeissa hankkia mopokorttilipun, varauduthan esittämään mopokorttisi lipuntarkastuksessa.

Muita tapahtumia

Luonnollisesti kaikki moottoripyöräkilpailut ovat sellaisia tapahtumia, jotka kiinnostavat yleisöä aina. Suomessa suosittuja kilpa-ajoja järjestetään runsaasti ja tarjolla on niin valtakunnallisia kuin maakunnallisiakin kilpailutapahtumia. Niistä voi mielensä mukaan jokainen valita itselleen kiinnostavimmat.